کرددانش
اخبار دانشگاه های استان کردستان
هر دولتی برای معیشت و رفاه حال شهروندان خود همواره سعی در رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال برای جوانان با پرداخت تسهیلات مختلف داشته است.
سازمان تامین اجتماعی به ازای 25 درصد درآمد از محل حق بیمه اجباری، کارگری را بیمه نکرده است.
جزئیات این محاسبه برای سه سال در جدول زیر نشان داده شده است. نکته قابل توجه اختلاف معناداری است که حق بیمه محاسبه شده با درآمد سازمان تأمین اجتماعی از محل حق بیمه اجباری دارد. این اختلاف که بهطور میانگین معادل 25 درصد این درآمد است، نشان از دریافت مبالغی از کارفرمایان میدهد که سازمان تأمین اجتماعی در ازای دریافت آن کارگری را بیمه نکرده است.
اختلاف چشمگیری که بهعنوان مثال در سال 96 چیزی حدود 15 هزار میلیارد بوده، پولی است که به گفته مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با توجه به تعهدات فراوان تأمین اجتماعی، این سازمان ناگزیر به دریافت مبالغی بیشتر از حق بیمه واقعی کارگران است.
اما چرا باید کسری درآمد سازمان تأمین اجتماعی که ناشی از بدهی دولت به این سازمان و ضعف مدیریتی در آن است را تولیدکنندگان بپردازند؟
و اما نتیجه این فرآیند؛ این عملکرد انقباضی سازمان تامین اجتماعی فشار بر تولید و نیز تعدیل نیروهای مشغول در کارگاه ها را به دنبال دارد؛ یعنی به زبان ساده تر در سال 96 تامین اجتماعی 15 هزار میلیارد از کارگاه های تولیدی اضافه بر حق بیمه واقعی کارگران پول گرفته است و چناچه این مبلغ را به حداقل حقوق کارگران همان سال تقسیم کنیم تعداد کارگران بیکار شده به علت دریافت پول های اضافی را نشان می دهد حدودا یک میلیون و دویست هزار نفر؟
با در نظر گرفتن این موارد اگر فرض کنیم سازمان تامین اجتماعی این پول را از کارگاه ها نمی گرفت و آنها با این پول، کارگر استخدام می کردند، امکان اشتغال حدود یک میلیون و دویست هزار کارگر در این کارگاه ها فراهم می شد.
متاسفانه ادامه این روند در بلند مدت به ضرر خود سازمان هم تمام می شود چرا که برای جبران کسری موجود بدترین گزینه ممکن یعنی فشار بر تولیدی ها و کسب و کارها که در نتیجه تعطیلی کارگاه ها، افزایش بخش غیررسمی اقتصاد و در نهایت کاهش بیمه پردازان خواهد بود.
و متاسفانه باید نرخ رشد فارغ التحصیلان دانشگاهی را هم سالانه به بیکاران کشور اضافه کرد، در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ تعداد دانش آموختگان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی ۵۱.۵ درصد افزایش داشته است.
بر اساس این نتایج، تعداد دانش آموختگان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در سال ۱۳۹۵ به نه میلیون و ۶۳۸ هزار و ۸۵۳ نفر رسیده در حالی که تعداد دانش آموختگان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در سال ۱۳۹۰، شش میلیون و ۳۶۱ هزار و ۲۹۱ نفر بوده است.
بر این اساس تعداد دانش آموختگان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۵ با رشد سالانه ۸.۷ درصد در مجموع طی این پنج سال ۵۱.۵ درصد رشد داشته است.
و باید در نظر داشت که سازمان تامین اجتماعی موظف به ایجاد اشتغال و حفظ مشاغل ایجاد شده است و نه اینکه با قوانین دست و پاگیر منجر به نابودی کار، کارگر و کارفرما شود چرا که کارگر و کارفرما موظف به پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی نیست.
انتهای پیام/
برچسب ها :
دانشگاهبیکاریتعداد بیکاران فارق التحصیلبیمه بیکاریحق بیمه پرداختی بیمه گذارحقوق کارگر و کارفرماتامین اجتماعیقوانین بیمهقوانین مرتبط با کار و کارفرمانظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.