کرددانش
اخبار دانشگاه های استان کردستان
حذف کدرشته محلهای دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد مهمترین موضوع هفته گذشته آموزش عالی بود.
به گزارش کرددانش،در روزهایی که دانشگاهها تعطیل است و دانشجویان پس از پایان امتحانات، پیگیر نمرههای خود هستند، داوطلبان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد برای انتخاب رشته اقدام کردند.
* آغاز ماجرای چک بی محل وزارت علوم به دانشگاه آزاد
هفته گذشته مهلت انتخاب رشته داوطلبان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بود اما 2 هزار و 800 کدرشته محل دانشگاه آزاد از دفترچه حذف شده بود. کدرشتهمحلهای دانشگاه آزاد از سوی وزارت علوم حذف شده را میتوان مهمترین بحث دانشگاهی در هفته گذشته دانست.
عباس گوهری مدیرکل برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عدم هماهنگی میان دفترچه آزمون کارشناسی ارشد و دکتری وزارت علوم و اداره کل برنامهریزی این وزارتخانه گفت: این موضوع سبب سردر گمی مدیران گروههای آموزشی و اعضای هیأت علمی شده است.
وی افزود: وزارت علوم از سویی برخی رشتهها را منسوخ و غیر قابل اجرا اعلام کرده و از سوی دیگر همان عناوین منسوخ شده را در دفترچه انتخاب رشته ٩٦ آورده است و با وجود مکاتبات فراوان با مسؤولان مربوطه در وزارت علوم هنوز پاسخی دریافت نکردهایم.
گوهری ادامه داد: با توجه به اینکه فرایند بازنگری رشتهها و ایجاد رشتههای جدید یک روند نسبتا طولانی با کارشناسیهای فراوان است و گاه تا دو سال زمان میبرد، همه اساتید منتظر رشتههای جدید و بازنگری شدهاند تا نسل جوان و نخبه دانشگاهی از آن بهرهمند شوند.
مدیرکل برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با ٤٨کمیته تخصصی به طور پیوسته در امر بازنگری و ایجاد رشتههای جدید گامهای مهمی برداشته است، اظهار داشت: در واقع یکی از راههای ایجاد اشتغال و تولید بازنگری در سرفصلهای قدیمی آموزش عالی است اما متاسفانه وزارت علوم از سویی با ایجاد تاخیرهای طولانی در بررسی برنامههای پیشنهادی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و از سویی با برخورد دوگانه و تبعیض آمیز با دانشگاه آزاد سبب دلسردی اساتید طراح رشتههای جدید شده است.
وی گفت: آنچه جای تاسف بیشتر دارد اینکه حتی برخی رشتهها که از سوی وزارت علوم منسوخ اعلام شده و رشتههای جدیدی به عنوان جایگزین آنها مطرح و اعلام شده باز هم در دفترچه کنکور ٩٦ همان رشتههای منسوخ وارد شده و دانشجویان موظف به تحصیل در این رشتههای منسوخ شده هستند، حال واحدهای دانشگاه آزاد سردرگم شدهاند که چرا وزارت علوم خود به مصوبات خود پایبند نیست.
گوهری با بیان اینکه مستندات و مکاتبات در اداره کل مطالعات و برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد موجود است، عنوان کرد: باوجود مکاتبات فراوان با وزارت علوم از سوی این اداره کل، متاسفانه هیچ پاسخ قانع کنندهای دریافت نشده است.
البته اصغر مولایی مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در رابطه با حذف برخی رشتههای دانشگاه آزاد از دفترچه آزمون کارشناسی ارشد، گفت: در حال بررسی این رشتهها هستیم و مشکلی وجود ندارد. در حال حاضر براساس اسنادی که از سوی دانشگاه آزاد به وزارت علوم ارائه شده است این رشتهها بررسی میشود. پس از بررسی رشتهها در صورت واجد شرایط بودن مجوز پذیرش به آنها ارائه میشود.
با توجه به این مسئله، دانشگاه آزاد هم مهلت انتخاب رشته را تمدید کرد و از داوطلبان خواست تا در انتظار همکاری وزارت علوم برای بازگشت این کدرشته محلها باشند و مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تا 17 تیرماه تمدید شده است.
* تاکید نوریان بر تصویب تمام کد رشته محلهای دانشگاه آزاد
علی محمد نوریان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی درباره آخرین وضعیت مذاکرات دانشگاه آزاد و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیرامون رشته محلهای حذف شده دانشگاه آزاد در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد بیانیه ای صادر کرد.
وی در این بیانیه آورده است: به دنبال مذاکرات مثبت و سازنده ای که مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی و مقامات و مسئولان محترم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داشتند؛ پیرو دستورات مثبت وزیر علوم جلسهای در یک فضای تفاهمی و صمیمانه با آقای خدایی معاون وزیر و رییس سازمان سنجش آموزش کشور داشتیم. در این جلسه مقرر شد بر اساس مصوبات مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی و آئین نامه هیات دولت و آخرین مصوبات هیات 3 نفره پیش بینی شده در قانون، کلیه رشته های مصوب در قبل از اسفند ماه سال 1394 یعنی زمان تصویب قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تحمیلی که بر اساس ماده واحده تایید رشته های دانشگاهی دانشگاه آزاد مصوب 14 اردیبهشت ماه سال 67 و آیین نامه اجرایی آن مصوب 68/812 عمل شده قانونی و پایدار است.
بر این اساس در جلسات متعدد کمیته ویژه ارزیابی دانشگاه آزاد 399 رشته محل را واجد استانداردهای لازم ندانسته و این رشته محل ها را به ظرفیت صفر رساندیم و بقیه آن یعنی 2501 رشته محل در سایت دانشگاه azmoon.org قرار داده شد.
* سازمان سنجش اظهارت نوریان در مورد تایید کد رشته محلها را تکذیب کرد
اما سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیهای گفتههای نوریان را تکذیب و اعلام کرد: متعاقب اعتراض دانشگاه آزاد اسلامی به عدم تأیید تعدادی از رشته محلهای این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر بررسی مجدد رشته محلهای تأیید نشده دو جلسه در سازمان سنجش آموزش کشور و دفتر گسترش آموزش عالی با حضور سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، معاونین ایشان، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی تشکیل شد و مقرر شد دانشگاه آزاد اسلامی لیست رشته محلهای تأیید نشده را به همراه اطلاعات مبسوط تر از قبیل سال پذیرش، تعداد اعضاء هیأت علمی و ... جهت بررسی بیشتر به دفتر گسترش آموزش عالی ارسال کنند.
سازمان سنجش تاکید کرد که خبر منتشره در رسانه ها و بیانیه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر رفع مشکل 2501 رشته محل کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تکذیب می شود و تنها مرجع رسیدگی به اینگونه درخواستها و اساساً صدور مجوزها و ظرفیتها دفتر گسترش آموزش عالی است.
به گفته سازمان سنجش آموزش کشور نتیجه بازنگری رشتهها ظرف روزهای آینده پس از احراز شرایط لازم در هریک از رشته محلهای دانشگاه توسط دفتر گسترش و در اطلاعیه های بعدی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.
* ماجرای درهم ریختگی در وزارت علوم از زبان ولایتی
علیاکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اما پس از انتشار این خبر در گفتوگوی ویژه خبری شبکه یک سیما در رابطه با کدرشته محلهای کارشناسی ارشد این دانشگاه که از سوی وزارت علوم حذف شده بود واکنش نشان داد و گفت: کدرشته محلهای دانشگاه آزاد مطابق قانون اعلام شده و تکذیبیه وزارت علوم اعمال سلیقه شخصی در برابر قانون است.
وی افزود: سال 67 در زمانی که آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس بود با بعضی اعمال سلیقههای وزارت علوم روبهرو شد که کار قانونی به مجلس واگذار شد و از سوی مجلس قانونی تصویب شد که توسعه رشتهها از سوی سه نفر به عنوان نمایندگان دانشگاه آزاد، وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری شود که بیش از 3 هزار رشته تأیید شد و مجموع مصوبات نیز 244 صفحه است که به امضای سه نماینده رسیده است. بنابراین کار ما قانونی است و از معاون حقوقی مجلس نیز در رابطه با آن قانون سؤال شده که وی آن قانون را همچنان معتبر دانسته است.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد عنوان کرد: در زمان ریاست میرزاده در دانشگاه آزاد در این زمینه به دیوان عدالت اداری شکایت شد که رأی را به نفع دانشگاه صادر کردند، بنابراین ما قانون را اجرا میکنیم و خواهشمان این است که کارشناسان وزارت علوم به قانون مراجعه کنند و در برابر قانون اعمال سلیقه نداشته باشند. 100 نفر از نمایندگان مجلس نیز به وزیر علوم تذکر دادند که چرا وزارت علوم در برابر قانون بیانیه مخالف صادر میکند، ناقض قانون مجلس باید از سوی خود مجلس تصویب شود.
ولایتی: مطابق قانون ثبتنام کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد صورت میپذیرد و کاری به بیانیه وزارت علوم نداریم
ولایتی گفت: دانشگاه آزاد انتخاب رشته کارشناسی ارشد را مطابق قانون انجام میدهد و کاری به بیانیه وزارت علوم ندارد، من به عنوان مسئول هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد با قاطعیت میگویم که خود را حافظ کیان کمیت و کیفیت دانشاگه میدانم و یک واحد دانشگاه نیز نباید تعطیل شود.
وی اضافه کرد: برخی رشتهها در کارشناسی ارشد به صورت فلهای حذف شدند در حالی که همان واحدها برای پذیرش دانشجو در همان رشتهها در مقطع دکتری مجوز گرفتند، اگر یک واحد دانشگاهی صلاحیت پذیرش دانشجوی دکتری در یک رشته را دارد پس چگونه برای کارشناسی ارشد صلاحیت ندارد، به نظر میرسد این در هم ریختگی در وزارت باید اصلاح شود.
رئیس هیأت مؤسس دانشگاه آزاد گفت: ما به کار خودمان ادامه میدهیم و مطابق قانون عمل میکنیم، به دانشجویان و اساتید تأکید میکنم سر کار خود باشند و در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال اشتغال اعلام کردند نباید هزاران نفر از اساتید و کارمندان بیکار و دانشجویان سرگردان شوند.
ولایتی افزود: نمایندگان مجلس نیز نگرانند و در این زمینه به وزیر علوم تذکر دادند، کشور قانون دارد و تکلیف این مسئله را باید قانون معلوم کند که این کار صورت گرفته و در اسفند سال 94 قانونی در مجلس تصویب شد که مطابق یک بند آن کدرشتههای محلها تا آن زمان معتبر است و کدرشتههای پس از آن باید مجوز بگیرد که به همین صورت انجام شده است.
* اعتراض هفت دفتر بسیج دانشجویی به تخریبهای مستمر نسبت به منتقدین
هفت دفتر بسیج دانشجویی کشور نیز طی بیانیهای به تخریبهای مستمر نسبت به منتقدین اعتراض کردند و در بیانیه خود آوردند: امروز و با توجه به اتفاقات اخیر در فضای سیاسی کشور و تلاش کاسبان سیاسی برای ملتهب نگه داشتن فضا، آنچه بیش از همه از مسئولین انتظار میرود آن است که برای عملی شدن وعدههای محقق نشده به ملت ایران مجدانه تلاش کنند و همه مسئولان دولتی و غیردولتی هر مسئله فرعی که موجب منحرف شدن مسیر اصلی خواستههای به حق مردم است، را از دستور کار خارج کنند.
در ادامه این بیانیه آمده است: در این میان مسئولین دولتی که با اتکا به رأی مردم در این جایگاه قرار گرفتهاند، بیش از همه موظف به انجام تکلیف خویش هستند و در این راه بایستی از تذکر و راهنمایی تکتک افراد جامعه استفاده کرده و آنها را مورد توجه ویژه قرار دهند. دانشجویان و نخبگان انقلابی جامعه موتور محرک پیشبرنده نظام اسلامی هستند و در برابر انتقادات آنان نه با تحکم که دلسوزانه باید برخورد کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: برای بار چندم ذکر این نکته را واجب میدانیم که نقد سازنده و طبیبانه موجب صلاح و از سر خیرخواهی است و حقوق شهروندی که دولت مدعی سرسخت آن است، حکم میکند که با منتقدین با زبان عتاب سخن نگوید و از جناب آقای روحانی و مسئولین دولتی مطالبه میکنیم در برابر رسانههای کثیف و پلید خارجی و برخی رسانههای داخلی که دائماً بر طبل تفرقه و تخریب میکوبند، موضع صریح و شفاف گرفته و به جای بازی در زمین آنان و تخریب روزانه جوانان انقلابی، از ادامه این روند دو قطبیسازی و تفرقهافکن و پرداختن به مسائل گمراهکننده جامعه خودداری کنند.
برچسب ها :
نظرات کاربران :
دیدگاه های ارسالی شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.